divendres, 28 d’octubre del 2011

Sessions 9 i 10. La defensa dels Drets Humans


El tractament dels Drets Humans l’he tancat amb dues sessions dedicades a tractar la defensa que cal fer d’aquests Drets.
Hem parlat del organismes internacionals que tenen com a principal objectiu la defensa dels Drets Humans. M’he concentrat en les accions de l’ONU i, especialment, en el seu Consell Econòmic i Social (ECOSOC). El treball més important desenvolupat per l’ECOSOC són els Objectius del Mil•lenni.  Els hem treballat amb un vídeo:



A més dels organismes “oficials”, una part molt importants dels esforços fets en defensa dels Drets Humans correspon a les ONG.  Les ONG més importants en relació a la defensa dels Drets Humans són Amnistia Internacional y Human Rights Watch.
Hem vist tres vídeos sobre Amnistia Internacional. El primer presenta una acció d’Amnistia a Barcelona on es denuncia l’incompliment dels Objectius del Mil•lenni:



El segon vídeo sobre Amnistia correspon a una campanya en defensa de la dignitat humana feta al Perú:



El tercer vídeo sobre Amnistia és un espot de presentació  d’aquesta ONG i de la importància que sempre ha tingut en la seva activitat la recollida de signatures per fer front a casos particulars de violació dels Drets Humans:



En relació a Human Rights Watch hem vist un clip sobre la campanya que va fer aquesta ONG per a denunciar el treball infantil als EUA:



Com a conclusió final, he presentat la necessitat del compromís personal de cadascú en la defensa dels Drets Humans. Aquesta és també la conclusió que treu Joventut pels Drets Humans en el vídeo final de la seva campanya:



La presentació que he fet servir a les dues sessions és aquesta:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada